A Ferrari örül, hogy segíthetett Vettelnek új csapatot találni

 A Ferrari és Charles Leclerc is örül, hogy az év végén távozó Sebastian Vettel talált magának ülést 2021-re. Mattia Binotto úgy érzi, ők is segítetteék a német boldogulását.

A helyzetüket lehet, hogy nem teszi könnyebbé, Sebastian Vettel és a Ferrari feszült kapcsolatába talán mégis némi enyhülést hozhat, hogy a versenyzőnek most már be van biztosítva a jövője a Forma–1-ben. A négyszeres világbajnok az Aston Martinnál talált magának helyet 2021-re, és az új projekttel új motivációra is lelt, végre valamire, amire várakozással tekinthet.


Mattia Binottót, a Ferrari csapatfőnökét nem érte váratlanul a héten tett bejelentés. „Nem meglepetés ez. Örülünk, hogy ez lett a vége” – jelentette ki, hangsúlyozva, úgy érzi, a Ferrari a korai bejelentésével hozzájárult ahhoz, hogy Vettel új csapatot találjon magának. „Az a tény, hogy korán közöltük vele a döntésünket, lehetőséget adott számára, hogy ülést találjon 2021-re. Személyes szempontból nagyon örülök most miatta.”

„A Forma–1-nek is nagyszerű, hogy Sebastian továbbra is a mezőny tagja marad, hiszen egy négyszeres világbajnokról, egy fantasztikus versenyzőről van szó. Hogy jól fog-e teljesíteni az Aston Martinnál? Szerintem igen. Remélem, hogy igen! És úgy vélem, jövőre a kihívói lehetünk – remélhetőleg mi végzünk előrébb” – kommentálta Vettel átigazolását.



Binottót arról is kérdezték, nem érzi-e szerencsétlennek a bejelentés időzítését. Vettel éppen a Ferrari 1000. versenyén került a figyelem középpontjába, és ezzel elterelte a figyelmet a vörösök ünnepéről. „Nem, szerintem helyes, hogy amint megtudta, bejelentést tett” – felelte. „Sokat kritizáltak minket ennek kapcsán, de mi azért közöltük vele annyira korán, hogy nem hosszabbítunk, hogy legyen elég ideje találni egy új csapatot. Ez sikerült neki, és ennek nagyon örülünk. Ami pedig a Ferrari ezredik versenyét illeti, mi most nem a mugellói nagydíjat ünnepeljük. Igen, nagyszerű, hogy nagydíjat rendezünk a saját pályánkon, de mi most a csapat teljes történetét, a legendát ünnepeljük, a múltat és a jövőt is.”

Vettel F1-ben maradását a csapattárs, Charles Leclerc is örömmel fogadta. Noha a pályán voltak közöttük ellentétek az elmúlt másfél évben, a monacói úgy véli, torz kép él a kapcsolatukról a köztudatban. „Én őszintén örülök Sebnek. Őt és engem sokan félreértenek. Az emberek szerintem tévesen ítélik meg a viszonyunkat. A pályán valóban keményen küzdünk egymással, de mindig megvolt közöttünk a mérhetetlen tisztelet. Szerintem kiváló a kapcsolatunk.”

„Nem is kétséges, hogy versenyzőként megérdemli a pályafutásának folytatását. Én arra számítok, hogy nagyon gyors lesz, de remélem, hogy egy kicsivel lassabb, mint mi… Sebastian a Forma–1-ben marad – ez a sorozatban is nagyon jó hír” – fogalmazott a kétszeres futamgyőztes.

Írta:M4sport.hu

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.