Gilles Magnus vezette Comtoyou 1-2 az utolsó szabadedzésen

A Túraautó Világkupa újonc Gilles Magnus eddig nagyszerűen kamatoztatja a pályaismereti előnyét az ellenfeleivel szemben a hazai versenyén, ugyanis megnyerte az időmérő előtti szabadedzést a Zolderben rendezett szezonnyitón.


A belga csapat erős formát mutat eddig a versenyhétvégén, ugyanis nem csak a hazai versenyzőjük, de Nathanael Berthon, és Tom Coronel is jó tempót tudott autózni. Előbbi ideje a második, utóbbié pedig a negyedik helye volt elegendő.

Magnus, aki a RACB National Team feliratú Audit vezeti, a hétvége leggyorsabb körét futotta (1:36.065).

Egyedül Yvan Muller tudott beférkőzni a Comtoyou csapat autói közé az eredménylistán, de ez sem ment számára egyszerűen, ugyanis a francia bajnok egy hatalmas csúszást úszott meg a Thierry Boutsen sikánban, és nem sokon múlott, hogy a Lynk & Co elkaszálja a kihelyezett gumibálát.

A legjobb hondás versenyző ezúttal Tassi Attila lett, aki a 7. helyre kormányozta az All-inkl.de Münnich Motorsport autóját.


A mezőny meglehetősen közel van egymáshoz, mivel az első 12 versenyző 6 tized másodpercen belül végzett, így nagyon szoros időmérőre számíthatunk.

A 0.815 lemaradással záró Jack Young a 13. helyig jött előre a Renault Mégane-al, aki miatt az edzésen előkerültek a piros zászlók is, miután a mezőny egyetlen brit pilótája megforgott az első kanyarban.

A Hyundai versenyzői ezen a gyakorláson sem találták meg a tempót, így Luca Engstler lett a leggyorsabb i30 N-es pilóta a 14. helyen, már 0.985 másodperc lemaradással.

Michelisz Norbi, Gabriele Tarquini és Nicky Catsburg csak 18. 20. és 21. helyekre elegendő időket tudtak futni, ami egy nagy kérdőjelet tett a Hyundai hétvégi szereplése mellé.


A Zengő Motorsport versenyzői közül Mikel Azcona végzett legelőrébb a maga 15. helyével, míg Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor a 19. és 22. lett.



Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.