Girolami nyerte a szezonnyitót Björk és Attika előtt

Nestor Girolami rajt-cél győzelmet aratott az elhalasztott 2020-as Túraautó Világkupa szezonnyitó versenyén, amellyel a Münnich Motorsportot egy kis örömhöz is juttatta, a két látványos Honda motor felrobbanását követően.

Az időmérőn tizedik, de a fordított rajtrács miatt az első futamon pole pozíciót szerzett versenyző az első kanyarban el tudott fordulni elsőként, míg Thed Björk követte őt a második, és Tassi Attila a harmadik helyen, az első rajtsoros Jean-Karl Vernay-t lerajtolva.

A Team Mulsanne versenyzőjének meglehetősen rosszul sikerült az első kör, mivel a második helyről egészen az ötödik helyig esett vissza Coronel előzését követően. Az első öt versenyző pozíciói ezt követően már nem változtak a verseny leintéséig.

Santiago Urrutia, Yann Ehrlacher és Yvan Muller csak a háttérből tudta figyelni Björk második helyen autózását, de így is hozzájárultak ahhoz, hogy a Cyan Racing mind a négy versenyzője beférjen az első nyolcba. Az időmérőt megnyerő Nathanael Berthon, és a hazai pályán szereplő Gilles Magnus zárta az első tízet.


Míg a végeredmény a Honda számára pozitívnak tűnik, de a Guerrieri, és Monteiro motorgondjai miatt elkezdtek gyülekezni a felhők a német csapat feje felett. A tavalyi második helyezett elsőként a harmadik körben egy látványos elfüstölő motor miatt adta fel a futamot, majd nagyon hasonló hibával a nyolcadik körben a portugál versenyző kényszerült a kiállásra.

A hondások technikai hibáinak köszönhetően Michelisz Norbi felkapaszkodott a tizenegyedik helyre, aki továbbra is csak szenvedett a Hyundai tempóhiánya miatt. Norbi és Engstler komoly házon belüli csatát vívtak, de közben a Vukovic Motorsport Renaultjával versenyző szabadkártyás Dylan O'Keeffe-t is maguk mögött kellett tartaniuk, aki végül tizenharmadik helyen mutatkozott be a WTCR-ben.

A maradék két Hyundai Nicky Catsburggal és Gabriele Tarquinivel épphogy befért a pontszerzők közé a 14. és 15. helyen, miután megelőzték a másik Renault-val versenyző Jack Youngot. Young és Tarquini koccant a verseny vége felé, ami miatt a brit versenyző feadta a boxban a versenyt.

A Zengő Motorsport versenyzői továbbra is próbáltak összeszokni az új Cuprákkal, és a 16. 17. 19. helyeket tudták megszerezni Azcona, Boldizs, Kismarty sorrendben.



Forrás:Touringcartimes

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.