Vettel: Egész évben egy küzdelmet vívok

Továbbra sem boldogul Sebastian Vettel az idei Ferrarival. Küszködését egy újabb Q2-es búcsú jelezte Mugellóban. 

Az első silverstone-i verseny óta nem rajtolt Sebastian Vettel a mezőny első feléből, és a top 10-es eredményről a Toszkán Nagydíj időmérő edzésén is le kellett mondania. Hiába foglalkozott a reményt adó 2021-gyel és az Aston Martin-os szerződéssel a négyszeres bajnok a hétvége fölvezetéseként, egy ideig még a Ferrari versenyzője, és Mugellóban is vissza kellett ülnie az SF1000-esbe.


Sok jóra már pénteken sem számított. Miközben Charles Leclerc bízott benne, hogy az egyensúly rendbetételével előreléphetnek, addig a német már az első két tréning után azt mondta, nem vár jelentős javulást, csak küzdelmet az autójával. Ezt be is mutatta a szeles időmérőn. A Q1-ből még éppen csak menekült, a Q2-ből viszont már nem volt tovább számára. Csak a 14. rajtkockát szerezte meg vasárnapra, még korábbi csapattársa, Kimi Räikkönen is megelőzte az Alfa Romeóval.



„Ez valóban egy küzdelem. De egész évben egy küzdelmet vívok” – ismerte el Vettel, akinek kicsit sem fekszik az idei Ferrari. „De legalább próbálkozunk, amivel tudunk. Igyekszem jobban megérteni az autót. Mindent elkövetek a vezetés szempontjából, hogy alkalmazkodjak, de még mindig van minek utánanézni.”

Vettel idén mindössze háromszor indulhatott a top 10-ből, a Q3-ba most is bejutó, ott az ötödik rajthelyet megszerző Charles Leclerc-től hetedszer kapott ki szombaton, sorozatban ötödször. A köztük lévő különbség a kvalifikáción végig 4-5 tizedmásodperc körül mozgott. „Nem tudtam boldogulni az autóval, nehezen ment. De kapaszkodunk tovább, és próbálunk lépésről lépésre előrébb jutni. Csinálhattunk volna jobban bizonyos dolgokat ma. A holnap egy új nap lesz, meglátjuk, mit tartogat” – sütötte el mostanság megszokott közhelyét Vettel.

Az egyetlen pozitívumot talán abban találhatja meg, hogy vasárnap olyan gumin rajtol, amilyenen akar. Túl nagy fordulatot viszont nem vár. „Nem számítok nagy meglepetésre. Nehéz lesz holnap előzni. Meglátjuk, mire jutunk a versenytempónkkal” – mondta kilátásai kapcsán.

A 2021-es Aston Martin-os kezdés nem jöhet elég korán a szebb napokat is látott bajnok számára.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.