WTCR Zolder - Girolami a leggyorsabb az szezonnyitó első szabadedzésén

 A WTCR 2020-as szezonja hivatalosan is kezdetét vette a Zolderben rendezett hétvége első szabadedzésével, melyen Nestor Girolami bizonyult a leggyorsabbnak.

Az argetnin versenyző 1:36.450-es idejével 0.104 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a második helyezett Gilles Magnusnál a 45 perces gyakorláson, ami az elhalasztott WTCR szezon első versenyhétvégéjének a rajtját jelentette, ami egy új érának is a kezdete a gumik tekintetében, ugyanis ebben az évben a Yokohama helyett már a Goodyear által gyártott Eagle F1 SuperSport abroncsokat használja a mezőny.


Girolami már az első etapján az 1:36.623 gyorsabb volt, mint az előző napi tesztet megnyerő Jean-Karl Vernay, aki 1:36.771-es körrel zárt az Alfa Romeo Giuliettával. Ezt követően Girolami továbi két tizedet tudott faragni az idejéből, és annál gyorsabbat már nem is sikerült másnak teljesítenie.

Az egyetlen, aki közel tudott kerülni az argentin versenyző idejéhez, az Gilles Magnus volt. A belga újoncnak ez az első WTCR versenyhétvégéje, és ennek ellenére is rögtön a második helyen találta magát Comtoyou Racing által felkészített Audi RS3 LMS-sel, Esteban Guerrieri előtt.

Az egy év kihagyást követően visszatérő Nathanaël Berthon lett a negyedik, és egyben a leggyorsabb független "WTCR Trophy" pilóta. Őt Yvan Muller követte a Cyan Racinggel, míg az első 16 versenyző másodpercen belül maradt Girolamihoz képest.

A hatodik helyen Tom Coronel zárt, aki idén már az 500. túraautós versenyére készülhet. A hetedik Tassi Attila lett, aki tegnap nagyszívűen kölcsönadta Guerrierinek az autóját a kollektív teszten, hogy a márkatársa is megfelelően fel tudjon készülni a hétvégére, a saját autójának hibáját követően.

Michelisz Norbi a 11. helyen, legjobb hyundaiosként végzett Nicky Catsburg előtt. A címvédő számára nem ígérkezik könnyűnek a versenyhétvége, miután a kompenzációs súlyok kedvezőtlenül hatnak a márkára.

A Zengő Motorsport egyelőre még ismerkedik a három új Cupra Leon Competición versenygéppel, így Mikel Azcona a 19. Boldizs Bence a 21. Kismarty-Lechner Gábor a 22. lett.



Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.